Контент-маркетинг – запуск Twitch

Інтернет постійно змінюється. З’являються нові платформи та спосіб споживання онлайн контенту теж міняється. Колись блоги були найпопулярнішими. Сьогодні ми переходимо від довгих статей до коротших дописів, фотографій і коротких відео у Facebook, Instagram або TikTok. Іншим носієм є Twitch – це найпопулярніша у світі платформа для прямих трансляцій. Що має значення на цій платформі, так це «тут і зараз» спілкування в реальному часі? Як запустити Twitch і чим виділяється цей портал?

Потік… розмовляєш сам із собою?

Streaming у дослівному перекладі з англійської означає «потік», тобто обмін матеріалами за допомогою потокової технології. Дані з’являються на пристрої одержувача лише тимчасово, коли він переглядає вміст. Найчастіше транслюються фільми, музика та фотографії. Трансляція в реальному часі називається прямим ефіром, і цей метод часто використовують транслятори спортивних подій, роблячи трансляції матчів онлайн.

Пряма трансляція також є сучасним маркетинговим інструментом. Багато компаній проводять такі трансляції, щоб зв’язатися з клієнтами в соціальних мережах. Стрімінг дає можливість налагоджувати стосунки в реальному часі, вести діалог, розвіювати сумніви.

Потокове передавання також популярне серед багатьох онлайн-творців. Вони сприймають їх, як легший спосіб достукатися до користувача. Вам не потрібно записувати та редагувати матеріали, для цього потрібне відповідне обладнання, навички та час. Бути онлайн-творцем тепер набагато простіше, і, що важливо, кожен, хто має щось цікаве сказати, може транслювати. Важливо, що стріми – це не розмова з собою, а діалог з користувачем у реальному часі. Це величезна перевага цієї форми спілкування перед традиційними відеоматеріалами.

Про що можна говорити на стрімах? Все залежить від вашої фантазії. Популярними є трансляції відеоігор, в яких ведучі розігрують різноманітні ігри, представляючи глядачам ігровий процес і водночас спілкуються, відповідаючи на запитання. Є багато ідей. Є також люди, які говорять про фільми, книги, культуру, музику… Є багато можливостей. Таким чином ви можете створити велику партнерську мережу, яку потім зможете використовувати при роботі з партнерськими платформами та отримувати від цього великі переваги.

Стрімінгові платформи

Є багато платформ, де можна транслювати. Зараз багато людей використовують одну з найпопулярніших соціальних мереж: Facebook, Instagram, YouTube або TikTok. Однак може бути важко донести цей тип контенту до ширшої аудиторії, тому також варто перевірити місця, призначені для прямих трансляцій. Одним з них є Twitch. Ця платформа була створена у 2011 році та дозволяє транслювати в одній із багатьох категорій: ігри, музика, ток-шоу, подорожі, бесіди, конкурси, турніри. Найпопулярнішою, безсумнівно, є категорія “ігри”, і це ігри, саме її найбільше переглядають. Одразу за ними – категорія Just Chatting, тобто розмови з глядачами, під час яких ведучі діляться з глядачами своїми думками чи порадами.

Як працює платформа? У стрімінгу беруть участь ведучі, які ведуть трансляції, і глядачі, які їх дивляться, роблять внесок і підтримують своїх кумирів грошовими донатами. Щоб розпочати трансляцію, вам потрібне хороше підключення до Інтернету, відносно швидкий комп’ютер, мікрофон і навушники. Камера з хорошою якістю зображення також буде корисною. Тоді цікава тема, яка збирає постійно аудиторію що зростає, і рецепт успіху готовий.

Twitch дозволяє стрімерам монетизувати свої трансляції. Є кілька способів монетизації. Звичайно, чим більше аудиторія, тим більше шансів на привабливий заробіток. Щоб мати можливість заробляти, ви повинні мати хоча б 50 підписників і вести трансляцію не менше 500 хвилин, провести, як мінімум, 7 різних стрімів та мати не менше 3 глядачів одночасно за останній місяць. Після цього користувач може стати партнером Twitch і отримати шанс заробити:

  • Підписки – користувачі можуть підписатися на канал, за що автор отримує гроші,
  • Donations, тобто пожертвування – стрімер може поставити кнопку на донати, а глядачі будуть добровільно платити невеликі суми,
  • Bits — віртуальні смайлики, які користувачі купують і потім можуть використовувати під час трансляцій,
  • Продаж ігор та ігрових товарів,
  • Система eCPM – за кожні 1000 переглядів стрімер отримує певну суму, від 0,7 до 1,4 $, ця ставка зростає з переглядами.

Стрімери … нові інфлюенсери?

Майже будь-хто може транслювати на Twitch, якщо має бажання та хоче поділитися чимось з іншими. На платформі є люди, які займаються лише трансляцією – наприклад, ігор і вони вже мають свою спільноту. Це окрема група авторів, яку можна назвати групою нових інфлюенсерів. Завдяки своєму охопленню вони можуть впливати  на глядачів, наприклад, створюючи потребу купити рекомендований предмет або нову гру, у яку вони зараз грають.

Twitch — це також люди, відомі з інших соціальних платформ, ті, хто має групу шанувальників на YouTube або Instagram. Працюючи в іншому місці, вони хочуть збільшити охоплення, а також створити нове джерело доходу, засноване переважно на партнерському маркетингу.

Новий вид реклами?

Twitch і прямі трансляції загалом мають багато переваг з рекламної та маркетингової точки зору. Висловлювання в реальному часі дає більше свободи в спілкуванні з користувачами та полегшує презентацію продукції. Багато стрімерів під час трансляції використовують продукцію різних брендів, підвищуючи таким чином їхню впізнаваність. У випадку з ігровими каналами – це можуть бути навушники, клавіатури або ігри. Варіантів тут дуже багато. Ви також можете рекламувати себе та розповідати про власний продукт, щоб залучити нових клієнтів.

Пряма трансляція – це форма спілкування, яка все ще набуває популярності. Це сприяє налагодженню тісних стосунків між автором і глядачем завдяки тому, що трансляція відбувається в режимі реального часу. Це також чудовий маркетинговий інструмент. Наразі більшість стрімів все ще стосується відеоігор чи кіберспорту, але існує так багато категорій, що будь-хто, хто хоче приєднатися до цієї спільноти, може знайти щось для себе. Якщо ви створюєте велику мережу контактів і глядачів, ви можете використовувати це, коли будете партнером Clickhub, платформою, яка спеціалізується в цій галузі.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *