Контент-маркетинг – просування з Quora

Контент-маркетинг включає різні види контенту. Це не просто публікації в блогах або статті на сайтах, хоча текст відмінно впливає на позиціювання. У сферу контент-маркетингу також входить графіка або інфографіка, а також відеоматеріали. Соціальні медіа вже давно відіграють важливу роль у маркетинговій стратегії, але це стосується не лише найвідоміших порталів, таких як Facebook, Instagram чи TikTok. Досить неочевидним сервісом вважається Quora – платформа, на якій можна ставити питання та відповідати на них. Quora має цікавий маркетинговий потенціал. Як його використовувати ?

Нові канали соціальних мереж

Беззаперечним лідером соціальних медіа протягом тривалого часу був Facebook. Завдяки йому ми можемо спілкуватися з друзями через месенджер, ділитися фотографіями з відпустки, брати участь у групових обговореннях або створювати партнерську мережу. Потенціал Facebook швидко помітили компанії, які хотіли бути якнайближче до своїх клієнтів. Так з’явилися сторінки брендів найвідоміших марок, а також прислів’я: “Якщо вас немає на Facebook, то вас не існує”.

Також великою популярністю користується Instagram. Він був створений для потреб користувачів, які хотіли зосередитися переважно на публікації фотографій. Тут також з’явилися профілі компаній з дещо іншою комунікацією, ніж у Facebook.

З часом з’явилися інші платформи, які все більше віддалялися від загального Facebook. Кожен із них пропонує більш конкретний тип контенту – в Instagram це фотографії, але все більше зростає зацікавленість до  коротких відео. Вони є основою  TikTok, який б’є рекорди популярності. Подібні короткі відео також доступні на YouTube, проте там переважають довгі відео, навіть повнометражні.

Потреби аудиторії змінюються, разом з ними змінюються соціальні мережі. Разом з їх розвитком, користувачі отримують нові можливості, які мають запобігти тому, щоб дана платформа швидко не набридла.

З тих самих причин з’являються нові платформи. Деякі з них, наприклад TikTok, ідеально відповідає потребам аудиторії та має дивовижний успіх. Цю популярність можна використовувати у своїй стратегії контент-маркетингу, оскільки це легко збільшує популярність бренду і дозволяє здобути нових клієнтів.

Хоча може здаватися, що контент йде в напрямку відео і все більше відходить від тексту, проте це не так і текстові дописи так само популярні та ефективні. Прикладом є Quora. Задумом творців був інструмент, який би дозволив користувачам ставити питання на різні теми та давати на них відповіді. Цей формат можна використовувати в цікавий і ненав’язливий спосіб, з точки зору маркетингу, в тому числі партнерського маркетингу.

Quora…вперше чую

Quora не може конкурувати з Facebook за популярністю, але пропонує те, чого немає у FB – формулу Q&A, тобто питання-відповідь. Цікаво, що сервіс заснували двоє співробітників Facebook у 2009 році.

На порталі користувачі ставлять питання, а інші відповідають на них. Теми різноманітні, і кожен, хто щось знає про певну тему, може написати та поділитися своїми знаннями.

Що робить Quora унікальною порівняно з іншими подібними сервісами? В першу чергу – якість обговорень. З самого початку творці подбали про те, щоб якість доступного на порталі контенту була якомога кращою. Завдяки цьому він отримав певну популярність, хоча не зовсім зрозуміло, як саме. Офіційної статистики про те, скільки людей користується сайтом немає.

Запитання та відповіді

У Quora кожен користувач має профіль. Є статистика запитань і відповідей, а також різноманітні символи.

Портал відрізняється високим рівнем дискусій, хорошою модерацією та алгоритмами. Вони відповідають за надання правильних запитань людям, які люблять відповідати, а також цікавих відповідей для тих, хто хоче розширити свої знання.

Quora — корисний інструмент у контент-маркетингу. Він дозволяє вам просувати свій бренд або себе, як експерта. Крім того, кожна відповідь має власне посилання, тому через деякий час вона починає ранжуватися в пошуковій системі. Отже, якщо хтось шукає інформацію на подібну тему, він, швидше за все, знайде конкретний вміст і познайомиться з новою компанією. Якщо він отримає конкретну відповідь на своє запитання, можливо, зацікавиться ним ближче.

Quora у вашому бізнесі

Теми, які з’являються на Quora, завжди дуже різноманітні. Можна з упевненістю сказати, що тут кожен знайде щось для себе. Завдяки цьому, дана мережа може бути перспективним місцем для просування вашого бізнесу.

Як почати просування? Найпростіше – створити імідж експерта. Специфіка Quora зробила це завдання не складним. Користувачі ставлять питання, а ви, як професіонал, що знає сферу, даєте правильну відповідь. Ви також можете коротко згадати свій бізнес, але тільки якщо це обґрунтовано. Ніхто не любить настирливі рекомендації.

Насправді достатньо розмістити у своєму профілі інформацію про компанію чи бренд, який ви представляєте. Тоді ваша активність у Quora зростатиме.

Quora також є чудовим місцем для створення особистого бренду, навіть з нуля. Якщо ви завойовуєте аудиторію, ця група буде зростати, доки ви продовжуєте надавати своїм користувачам цікаву інформацію та знання.

Хоча Facebook здається найкращою мережею для просування бренду, проте він не ідеальний для кожного формату бізнесу. Користувачі не обов’язково можуть бути зацікавлені в певному типі контенту, можливо, вони віддають перевагу перегляду цікавих фотографій, відео чи читанню інших записів про розпродажі/розваги? Якщо ви хочете охопити людей, які хочуть щось знати, Quora — саме те місце. Тут користувачі самі запитують, щоб ви могли відповісти та надати інформацію людині, яка її чекає.

Чому Quora може допомогти вам створити професійний імідж і бути сильною стороною вашої маркетингової стратегії? Все завдяки тому, що користувачі відповідають на питання, які дійсно цікавлять людей. Тому вони отримують інформацію, яку шукають, часто від професіоналів та фахівців з великими знаннями. Маючи велику кількість людей, з якими ви підтримуєте контакт, варто використовувати це на партнерських платформах Click Hub. Такий тип участі буде дуже корисним для приєднання до Click Hub.

Задоволення потреб людей є одним з основних принципів сучасного маркетингу. Завдяки Quora люди інколи ставлять запитання, про які самі б не подумали. Коли на них чекає готова відповідь – це ідеальне, ненав’язливе просування, підкріплене суттєвими знаннями.

Quora, хоч і не така популярна, як Facebook або TikTok, проте дозволяє охопити людей, щиро зацікавлених певною темою. Це чудове місце для створення іміджу експерта та розвитку особистого бренду.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *