Маркетинг у соціальних мережах – що варто знати, частина II

Маркетинг у соціальних мережах — це вид маркетингу, який використовує соціальні медіа для просування свого бізнесу або послуг. Саме так компанії досягають своїх бізнес-цілей. Зараз соціальні медіа є одним із найефективніших і дієвих способів охопити потенційних клієнтів і побудувати з ними тривалі стосунки. Слід зазначити, що в соцмережах є можливість налагодити контакт зі споживачем – отже, йдеться не лише про рекламу. Що ще варто знати про маркетинг у соціальних мережах?

ЗМІ та маркетинг

Маркетинг у соціальних мережах має багато переваг. Добре продумані пости дозволяють досягти дуже хорошого охоплення, а отже, підвищити видимість і впізнаваність бренду. Це, своєю чергою, може призвести до кращих доходів при роботі з партнерською платформою.

Щоб ефективно використовувати маркетинг у соціальних мережах і досягати задовільних результатів, ви повинні мати хороший план. Тому, перш за все, необхідно визначити цілі, вибрати правильні соціальні платформи, які відповідають специфіці вашої галузі та створити контент-стратегію.

Добре розроблена стратегія – половина успіху. Вона повинна містити інформацію про публікації, які будуть відображатися в профілі компанії. Варто добре підготуватися до процесу створення і придумати контент, який зацікавить користувачів.

Також важливо постійно стежити за вже вставленими публікаціями та коментарями, які з’являються під ними. Реакція важлива, особливо на негативні коментарі або записи людей, які повідомляють про проблеми. Їх не можна залишати без відповіді. Ще один важливий аспект, на який слід звернути увагу, – це формування взаємодії. Варто допомогти своїм користувачам відповісти на їхні запитання та потреби, а також надати поради та рішення. Також не варто забувати про такий інструмент маркетингу в соціальних мережах, як конкурси. Вони збільшують залученість і збільшують трафік до вашого профілю.

Вимірювання та аналіз активності є дуже важливими для ведення профілів у соціальних мережах, оскільки це допомагає перевірити, чи ефективна дана стратегія. Інструменти аналітики надають дані, які повідомляють вам, чи ефективні ваші публікації. Вони також допомагають вам краще зрозуміти, як аудиторія реагує на ваш контент. Якщо щось не так, ви можете відразу внести зміни у відповідні місця.

Канали та інструменти

Каналів у соціальних мережах багато, тому кожна компанія може вибрати для себе потрібний. Раніше Facebook був найпопулярнішим, сьогодні TikTok б’є рекорди. Однак це два абсолютно різних канали комунікації та різна група користувачів. Тому важливо добре продумати контент, який ви хочете створити, і адаптувати його до платформи, враховуючи її користувачів. Таким чином ви можете створити стійку партнерську мережу.

Facebook досі залишається найбільшим і найбільш використовуваним каналом соціальних мереж, який пропонує компаніям багато маркетингових можливостей. Перш за все, тут можна відкрити профіль компанії, додавати публікації та підтримувати взаємодію з користувачами. Facebook також пропонує розширений рекламний інструмент, який дозволяє дуже точно підібрати цільову групу.

Twitter дозволяє швидко та ефективно надавати інформацію. Користувачі можуть використовувати його для обговорення тем, пов’язаних з брендом, а також для просування його контенту, пропозицій і продуктів. Це не найпопулярніший засіб масової інформації в Україні, але ви все одно можете знайти користувачів, до яких варто звернутись.

Instagram — це платформа орієнтована на зображення. Це дозволяє користувачам ефективно представляти візуальний вміст. З його допомогою можна створювати рекламні кампанії, ділитися пропозиціями, інформацією про товари та послуги, просувати свій бренд.

LinkedIn орієнтований на професіоналів і шукачів роботи. З цієї причини тут варто зосередитися на експертному контенті, створюючи імідж експерта. Багато людей використовують LinkedIn для створення особистого бренду та розширення клієнтської бази.

YouTube – це відеоплатформа. Користувачі викладають тут відео на різні теми. Бренди можуть використовувати цю форму комунікації для просування своїх продуктів, поєднуючи їх із цікавим відео вмістом.

TiKTok – портал, орієнтований на короткий відеоконтент. Тут часто з’являються тенденції, які інші користувачі повторюють у своїх відео. В основному використовується молодими людьми, але це постійно змінюється. Не варто виключати TikTok зі своєї стратегії, оскільки це одна з найпопулярніших соціальних мереж на сьогодні.

Є багато каналів, які можна використовувати для маркетингу в соціальних мережах. Кожен бренд повинен вибрати правильний портал для себе, відповідаючи його галузі та контенту, який він хоче опублікувати. Кожен з них можна використовувати для партнерського маркетингу.

Маркетингова діяльність

Практично кожна компанія, яка піклується про охоплення якомога більшої аудиторії, повинна розглянути можливість створення облікового запису в соціальних мережах. Активність у соціальних мережах робить бренд ближчим до потенційних клієнтів, він може взаємодіяти з ними та вступати в контакт у режимі реального часу. Це також чудовий спосіб прорекламувати свою продукцію або створити імідж експерта. Сьогодні навіть більше, ніж раніше, поширена приказка «Якщо вас немає в інтернеті, значить, вас не існує». Тому варто бути там, де є ваші потенційні клієнти.

Які галузі опиняться у світі соціальних мереж? Перш за все ті, в яких естетика відіграє велику роль, тобто краса, інтер’єр, дизайн, туризм, мода, лайф стайл, гастрономія, культура та мистецтво. Якщо ви хочете просувати цей тип продукції, варто розпочати співпрацю з платформою clickHub.

Крім того, індустрії такі як, наприклад юридичні фірми, бухгалтерські контори, будівельна індустрія, охорона здоров’я, консалтингові та маркетингові послуги, рекламні агенції матимуть багато місця для демонстрації на сайтах соціальних мереж.

Лікарі, спеціалісти з психічного здоров’я та багато інших людей, які надають консультаційні послуги, можуть поділитися цікавими знаннями у своїх профілях. Також місцеві компанії, включно з невеликими магазинами, можуть ефективно працювати в соціальних мережах і досягати високих результатів.

Чому це працює?

Незалежно від того, керуєте ви малим бізнесом чи володієте великим брендом, ви можете скористатися перевагами широкого спектра інструментів, які пропонує маркетинг у соціальних мережах.

Переваги маркетингу в соціальних мережах для бізнесу неоціненні. По-перше, це недорогий (і часто навіть безплатний, якщо ви вирішите не рекламувати) спосіб охопити мільйони потенційних клієнтів, що робить його ідеальним для компаній з обмеженим бюджетом.

По-друге, маркетинг у соціальних мережах дозволяє знайти аудиторію, яка просуває та підтримує бренд. Ще одна важлива причина, чому варто запускати соціальні медіа — це реальний шанс налагодити відносини між компанією та клієнтами. Це дає змогу ефективно зосереджуватися на потребах клієнтів, розмовляти з ними, відповідати на їхні повідомлення й таким чином будувати з ними тривалі відносини.

Використовуючи такі інструменти, як опитування ви можете зібрати відгуки та пропозиції клієнтів щодо продуктів і послуг.

Незалежно від того, чи хоче компанія просувати продукти та послуги чи створювати зацікавлену спільноту навколо бренду, маркетинг у соціальних мережах допоможе. Це дуже ефективний, але дешевий та простий спосіб залучити клієнтів і підвищити впізнаваність бренду серед широкої аудиторії. Завдяки цьому ви можете розпочати вигідне партнерство з Click Hub.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *