Онлайн-навчання – виберіть свою платформу

Для багатьох людей інтернет завжди був невіддільним інструментом навчання. Дійсно, експерти стверджують, що основні можливості інтернету тісно пов’язані з головними проблемами освіти. Наприклад, і інтернет, і освіта займаються обміном інформації, спілкуванням і створенням знань. Основи багатьох партнерських платформ тісно пов’язані з основними характеристиками навчання людей, а не лише пошуку співпраці.

Інтернет… вікно у світ

Наслідки інтернету для освіти та навчання можна розуміти по-різному. По-перше, інтернет може запропонувати окремим студентам більшу свободу в виборі звідки можна навчатись. Це часто виражається у зменшенні обмежень щодо місця, простору, часу та розташування, щоб люди мали доступ до високоякісних можливостей навчання та освітніх пропозицій незалежно від місцевих обставин. Таким чином, інтернет представлений як можливість навчання в будь-який час, у будь-якому місці та темпі.

По-друге, інтернет вважається підтримкою нової культури навчання – тобто навчання, заснованого на принципах колективного дослідження, ігор та інновацій, які йдуть «знизу вгору», а не на індивідуальному навчанні «зверху вниз». Інтернет сприяє навчанню «багато для багатьох», а не один для багатьох, таким чином сприяючи різним способам навчання та когнітивного розвитку, які мають глибоко соціальний і культурний характер.

Наприклад, часто стверджують, що інтернет пропонує людям розширений доступ до джерел знань та досвіду, які існують за межами їхнього безпосереднього оточення. У цьому сенсі зараз існує значний інтерес до здатності інтернету підтримувати потужні форми навчання та цифрові спільноти практики. Тому інтернет розглядається як потужний інструмент для підтримки навчання через автентичні дії та взаємодію між людьми.

Навчальні платформи

Онлайн навчання часто вважають просто більш сучасною формою стаціонарного навчання. Їхня популярність постійно зростає не лише через що раз більший попит на освіту, але, перш за все, через зручність, яку вони приносять. У наш час, коли майже за все можна домовитися через інтернет, люди, здається, віддають перевагу цій формі навчання з власного дому, а не регулярному відвідуванню стаціонарних занять.

Онлайн-навчання заощаджує для них час, що може позитивно вплинути на швидшу та ефективнішу розбудову вашої власної партнерської мережі.

Ще однією перевагою навчальних платформ є різноманітність доступних матеріалів та вільний доступ до них – таким типом навчання можуть користуватися як жителі великих міст, так і невеликих міст і сіл.

Однак часто буває важко вибрати надійну платформу – існує багато пропозицій курсів, вебінарів, відеоблогів, аналізів, електронних книг та інших навчальних матеріалів, і, безсумнівно, попит на навчання також приваблює людей, які не мають достатньої кваліфікації для проведення їх. Тому буває, що вибрати правильний тренінг навіть складніше, ніж потім вчитися.

Попри це, навчальні платформи наразі мають явну перевагу перед очним навчанням завдяки своїй універсальності та зручності. Все більше і більше людей, маючи вибір залишатися вдома чи їхати кудись, без вагань обирають перше, лише щоб заощадити час.

Вибір платформи

Вибираючи тренінг, ми можемо не бути впевнені у власному рівні. Неможливість точно визначити рівень власних знань зазвичай пояснюють ефектом Даннінга-Крюгера – його теорія полягає на тому, що люди, які не мають освіти в тій чи іншій галузі, схильні переоцінювати свій рівень знань, і навпаки – фахівці недооцінюють свої навички. У контексті навчальних платформ це також означає, що перші, як правило, обирають надто складне навчання, через що вони можуть не впоратися з підготовленим матеріалом. Саме тому перед тим, як вибрати онлайн-навчання, потрібно об’єктивно оцінити власні навички, а краще пройти зовнішнє тестування.

Ще одна проблема, яка може ускладнити вибір правильної платформи – переоцінка власної мотивації до навчання та швидкості отримання знань. Люди з такими схильностями часто інвестують у дуже стислі, швидкі тренування, які вимагають багато вільного часу. Якщо навчальна платформа пропонує такий варіант, варто подумати, чи не краще підійти до теми повільніше, але більш ретельно.

При виборі платформи варто керуватися не тільки першим враженням. Ті, хто пропонує неякісні курси, добре знають, що до них приходять непрофесіонали, тому вони намагаються зробити свою платформу на вигляд професійною. Незалежно від пропонованого рівня більшість навчальних платформ мають однакові методи маркетингу та просування. Перевірені навчальні платформи прагнуть до клієнтів, тому буває, що надають деякі безплатні матеріали за умови, наприклад, підписки на розсилку. Це також частина партнерського маркетингу.

Це працює?

Участь у тренінгу дає вимірні результати. Вже давно доведено, що шанс на успішну трудову кар’єру прямо пропорційний знанням, отриманим під час навчання. Люди, які пройшли курси, вдвічі рідше залишаються безробітними, ніж ті, хто має тільки університетський диплом, і майже втричі рідше, ніж ті, хто має нижчу освіту. Що вкрай цікаво, не має великого значення, в якій галузі було отримано диплом – ця тенденція зберігається як серед гуманістів, так і серед людей з технічними освітами, всупереч поширеному міфу про те, що закінчення гуманітарних спеціальностей більше заважає, ніж допомагає на ринку праці.

Чому ж краще освічені люди, а також ті, хто закінчив багато курсів, більш необхідні на ринку праці? Тут важливий сам процес навчання та набуття soft skills. Отримання знань у коледжі або в рамках курсу означає краще справлятися з проблемами в реальному житті. Крім того, люди, які інвестують у саморозвиток, вважаються кращими працівниками, а також підприємцями та роботодавцями.

Однак тут ми підходимо до парадокса науки – це одночасно дуже легко через доступність матеріалів і дуже важко, тому що ці матеріали можуть бути різної якості. Крім того, не бракує шахраїв, які намагаються заробити легкі гроші, пропонуючи уявні продукти або склеюючи матеріали, доступні безплатно в інтернеті, у дорогі збірки.

Водночас це дуже прибутковий бізнес, особливо якщо ми націлені на бізнес-клієнта. Така людина дуже охоче користується навчанням для співробітників, тому що може вирахувати це з податку. На схожих засадах організовуються фальшиві тренінги, які співфінансуються з Євросоюзу – пільгове фінансування робить деяким «невигідним» працевлаштування компетентних людей. Однак більшість шахраїв чекають на користувачів інтернету, які нічого не підозрюють, оскільки фальшиві навчальні платформи чи пропозиції освітніх пакетів є простим і важким способом забезпечити регулярний потік незаконних грошей.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що онлайн-навчання – це чудовий спосіб навчання, але воно потребує знайомства з рекомендованими платформами, не переоцінки власних сил і… багато самодисципліни. Однак, зусилля окупаються, адже навчання часто відкриває шлях до нової кар’єри та великих можливостей. Потім, маючи необхідні знання, досвід і партнерську мережу, ви зможете почати працювати з партнерською платформою, такою як Click Hub.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *