Креативність у рекламі … чи вона існує?

Креативність — це не те, що є природним для кожного. Це також те, що не обов’язково розвивається в нашому суспільстві та кар’єрі. Якщо ви не художник, музикант чи хтось із «мистецької» сфери, можливо, вам цікаво, чому креативність важлива?

Бажання відрізнятися та виражатися

Здатність бачити загальну картину важлива в багатьох сферах життя. Незалежно від того, чи йдеться про ваше особисте життя, чи про проєкт на роботі, легко загрузнути й загубитися в деталях. Бути креативним і дозволити своєму розуму трохи поблукати — це як прогулянка лісом. Замість того щоб зупинятися, щоб зосередитися на одному шматку моху, продовжуйте йти стежкою та відкривайте ліс. У певному сенсі ви можете бачити крізь дерева.

Заняття творчістю можуть підняти настрій і позбутись поганого настрою. Це відволікає ваш розум від того, що вас турбує, але ви все одно залучаєте його. Він просто зосереджується на чомусь кращому. Робити щось креативне — це те саме, що розвивати свій розумовий механізм або створювати партнерську мережу інноваційним способом.

Коли ви намагаєтеся знайти розв’язання проблеми, творче мислення відкриває нові можливості. Ви дивитеся на ситуацію з різних точок зору. Часто люди застрягають на рішеннях, які вони завжди використовували в минулому. Творчі люди мають відкритий, активний розум. Зазвичай вони сповнені ідей і черпають натхнення в навколишньому світі. Це часто робить їх більш продуктивними, оскільки вони приносять більше, ніж ті, хто не відкриває свій розум до того, що їх оточує. Творчі люди також завжди шукають нові шляхи розв’язання проблем, що дає поштовх до інновацій та підвищення ефективності. Це цінна навичка у кожній сфері!

Створення креативності

Багато різних факторів впливають на творчий розвиток у дитинстві. Творчий розвиток у ранньому дитинстві насамперед стосується процесу дослідження дитиною за допомогою творчих думок, а не розвитку будь-якого конкретного творчого уміння.

Можливість креативно виражати себе та отримання похвали за ваше творче самовираження може викликати більший інтерес до творчих пошуків у подальшому житті. Діти, які мають творчі здібності, розвивають навички креативного розв’язання проблем.

Одним із найважливіших факторів, що впливають на творчий розвиток у ранньому дитинстві – вік. Діти різного віку мають різні творчі здібності та різні способи сприйняття світу. Наприклад, на певному етапі розвитку діти не розрізняють інструмент для малювання та зображення, яке вони малюють, тому вони можуть грати з інструментом для малювання, як із зображеним предметом. Маленькі діти також не завжди розуміють різницю між поверхнею для малювання та іншими поверхнями.

Діти, яких заохочують до креативних ігор, часто швидше розвиваються в цій сфері, ніж діти, яких не заохочують. Однак слід зазначити, що талант і креативність на цьому етапі не пов’язані безпосередньо. Дитина, яка не може точно відобразити свої ідеї в малюнку, може бути дуже творчою, але їй бракує навичок координації. Також часто діти досягають успіхів у різних сферах креативної гри.

Похвала може відігравати велику роль у творчому розвитку в ранньому дитинстві, оскільки похвала формує те, як діти розуміють творчу роботу. Заохочення дітей певним чином грати на музичних інструментах також може спрямувати результати в певному напрямку. Вплив дорослих може відігравати певну роль у творчому розвитку, але примусові певні типи ігор також можуть завадити прогресу.

Креативність у рекламі

Доведено, що креативні рекламні кампанії ефективніші для отримання результатів. Автор Джеймс Гурман, серед інших, досліджував три десятиліття рекламних кампаній і виявив, що ефективні рекламні кампанії забезпечують рентабельність інвестицій в одинадцять разів вищу, ніж не креативні. Дослідження The Harvard Business Review показало: «Євро, інвестований у надзвичайно креативну рекламну кампанію, мав у середньому майже вдвічі більший вплив на продажі, ніж євро, витрачений на не креативну кампанію».

Креативність може допомогти брендам зібрати аудиторію, а також просувати свої продукти. Дослідження показало, що висококреативна реклама може залишити відбиток на споживачах. Виявляється, багато людей вважають, що бренд якісний і вартий їхньої уваги, просто тому, що вони вражені зусиллями, докладеними для створення такої креативної реклами. Це особливо очевидно в партнерському маркетингу, де стратегія та інновації є фундаментальними для успіху.

Чи це працює?

Це може бути дещо пригнічуючим для рекламодавців, але дослідження показують, що лише 16% реклами запам’ятовуються та правильно пов’язуються з брендом, що свідчить про те, що 84% рекламних витрат можуть бути витрачені даремно… ох.

Нещодавнє дослідження показало, що зараз користувачі інтернету проводять в середньому 2 години 22 хвилини на день на сайтах соціальних мереж і платформах обміну повідомленнями. Здається, довго до них добиратися, чи не так? Зовсім ні. У середньому у вас є близько 5 секунд цього часу, щоб привернути їхню увагу. Якщо матеріал не викликає інтересу, гра закінчена.

Нас засипають рекламою щоразу, коли ми відкриваємо вебпереглядач або беремо планшет, тому творча реклама, яка може прорізати цей постійний шквал контенту, є важливою для успіху. Британська дослідницька компанія Millward Brown визначила десять головних причин, чому реклама широко розповсюджується. Першою причиною з великою перевагою є те, що вона креативна та приваблива.

Здається, найкращий спосіб бути поміченим серед рекламного «шуму» — зацікавити клієнта. А найпривабливішою є креативна реклама, яка привертає та утримує увагу аудиторії. Решта просто губиться у вічній безодні, якою є інтернет.

Створіть оригінальне оголошення

Що робить креативну рекламу такою цікавою для споживачів? Багато креативних рекламних кампаній починаються з того, що хоче споживач. Якщо ви знаєте свій цільовий ринок, ви можете показати їм, як вони можуть отримати користь від продукту чи послуги, які ви їм продаєте.

Сторітелінг має сильний вплив на споживачів. Насправді дослідження показали, що більшості споживачам подобається використання історії в рекламі. У світі, де є тисячі варіантів і переконань, використання сильної історії є одним із найкращих способів залучити споживачів. Це можна використовувати як інструмент продажу або в рекламній кампанії.

Найуспішніші рекламні кампанії використовують чіткий наратив, який має сенс для споживачів. Отже, який найкращий спосіб розповісти історію у творчий спосіб, який викликає емоції споживача? Важливо розуміти концепцію оповідання і використовувати креативність під час реклами. Ваші клієнти не хочуть чути про особливості продукту, який ви продаєте; вони хочуть знати, на що здатний продукт і як отримати від нього максимальну користь.

Щоб виділитися з натовпу, потрібно зробити щось нове. Це буде непросто досягти в сучасній рекламі, оскільки люди стали дуже досвідченими у використанні медіа. Хороша новина полягає в тому, що ваші клієнти мають ще вищий рівень очікувань, ніж будь-коли раніше!

Пам’ятаймо також, що креативність можна частково тренувати та використовувати. Співпраця з платформою Click Hub дасть не тільки можливість для розвитку, а й кошти для подальших дій, завдяки чому кожен може розвивати свою творчість, незалежно від того, хто він і де знаходиться.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *